the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Religious Architecture
  4. Argentina
  5. Estudio Cella
  6. 2012
  7. Saint Anne Chapel / Estudio Cella

Saint Anne Chapel / Estudio Cella

  • 09:00 - 1 June, 2015
Saint Anne Chapel / Estudio Cella
Saint Anne Chapel / Estudio Cella, © Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

© Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa + 31

  • Architects

  • Location

    Santa Ana, Misiones Province, Argentina
  • Architects in Charge

    Daniel Cella, Pedro Peralta, Lucia Cella
  • Area

    400.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Collaborators

    Sebastian Norennberg, Alejandro Aguirre
  • Structural Engineering

    Carlos A. Perenson.
  • Construction Company

    Hidrelco SRL
  • More Specs Less Specs
© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

Text description provided by the architects. The location of the chapel inside the park of the cross of Saint Anne, explains the challenge that demanded this project: create a religious space within a recreational and tourism.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

The site chosen for the chapel was a gap in the forest with a difference in height between the access road and the chapel of 15 meters.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

The height difference was resolved through pedestrian ramps to get to the entrance plaza, which besides being an atrium is itself a space for contemplation of the landscape.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The chapel is a prism double envelope, the outside is white and the inside is covered in wood. The outer volumes is defined by the directionality to the cross and the lateral connection to the atrium plaza.

The position of the balcony-atrium high above the main road, seeks to isolate the space from the tourist circuit and allows the realization of ceremonies with a greater number of faithful in comparison with the interior capacity.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

The income occurs perpendicular to the axis of the chapel, this creates the possibility that the casual visitor can cross the ship without interfering with the proper scope of prayer. At a lower level services and sacristy are located, to wean operation.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

The geometry originates from the double tension between the views of the cross and the connection with the court-side terrace. When the chapel is seen by far the contrast between materials: basalt stone walls, white surround and wooden interior, emphasize its composition.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Saint Anne Chapel / Estudio Cella" 01 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/637075/saint-anne-chapel-estudio-cella/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.