All
Projects
Products
Events
Competitions

Guest Houses in Relax Park Verholy / YOD dеsign lab

Guest Houses in Relax Park Verholy / YOD dеsign lab

© Andrey Avdeenko © Andrey Avdeenko © Andrey Avdeenko © Andrey Avdeenko + 8

Houses  · 
Sosnivka, Ukraine
  • architects Authors of this architecture project YOD dеsign lab
  • Area Area of this architecture project
    32.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • architects

  • location

    Sosnivka, Ukraine
  • Architects in Charge

    Vladimir Nepiyvoda, Dmitriy Bonesko
  • area

    32.0 sqm
More Specs Less Specs
© Andrey Avdeenko
© Andrey Avdeenko

Text description provided by the architects. The guest houses are the variation of the hotel rooms in spa-complex Relax Park Verholy located in a pine forest in the Poltava region. Houses are built from lightweight metal frame structures made by BF Zavod company (Kiev) in accordance with the designers' drafts. The space of the house is 32 m² and the total weight of the frame with the sandwich panels, covering construction and floors, is 2200 kg.

© Andrey Avdeenko
© Andrey Avdeenko

One of the challenges that faced the studio was the realization of the project in a short time. Designers managed to complete it within only two months. During this period construction works were carried out, engineering networks and communications were established, and finishing works and decoration were implemented.

© Andrey Avdeenko
© Andrey Avdeenko

Instead of the usual solid base the house stands on the so-called screw base. This technology allows to set quickly the structure in any landscape without harming nature. This type of base helped to set the houses among the pines without damaging any trees or their root system. The houses are standing above the ground (at least a meter), so designers succeeded to manage without the base structure and the waterproofing. All drainages were hidden behind the front cladding.

Floor Plan
Floor Plan

The interior floors are tiled and equipped with water heating; the walls are covered with plywood from veneered oak, and ceilings and terrace – with larch plates. From the outside the building is covered with heat-treated plates made of solid alder. The house is equipped with water heating and channel air-conditioning. All lighting (diode lamps and background diode highlighters) are energy saving.

© Andrey Avdeenko
© Andrey Avdeenko

The interior is realized in minimalist aesthetics. For finishing designers used natural materials and colors. One of the walls in the house is fully glazed. In the daytime guests can enjoy nature without leaving the room, and for evening privacy the rooms have the dense curtains.

© Andrey Avdeenko
© Andrey Avdeenko

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Guest Houses in Relax Park Verholy / YOD dеsign lab" 26 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/633655/guest-houses-in-relax-park-verholy-yod-diesign-lab/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.