Zoom image | View original size
The guest houses are the variation of the hotel rooms in spa-complex Relax Park Verholy located in a pine forest in the Poltava region. Houses are built from lightweight metal frame structures made by BF Zavod company (Kiev) in accordance with the designers' drafts. The space of the house is 32 m² and the total weight of the frame with the sandwich panels, covering construction and floors, is 2200 kg. One of the challenges that faced the studio was the realization of the project in a short time. Designers managed to complete it within only two months. During this period construction works were carried out, engineering networks and communications were established, and finishing works and decoration were implemented. Instead of the usual solid base the house stands on the so-called screw base. This technology allows to set quickly the structure in any landscape without harming nature. This type of base helped to set the houses among the pines without damaging any trees or their root system. The houses are standing above the ground (at least a meter), so designers succeeded to manage without the base structure and the waterproofing. All drainages were hidden behind the front cladding. View more View full description
Share Share