the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installation
  4. Spain
  5. Cadaval & Solà-Morales
  6. PIC Pavillion / Cadaval & Solà-Morales

PIC Pavillion / Cadaval & Solà-Morales

  • 04:00 - 24 April, 2015
PIC Pavillion / Cadaval & Solà-Morales

© Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto + 30

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

Text description provided by the architects. As part of the celebrations of the 25th anniversary of the International Prize of Catalonia, the pavilion was conceived as a visual catalog of the various stakeholders involved in its long history. The original request, due to reasons of schedule and budget, was to design an exhibition at one of the smaller rooms of the Palau Robert; the will of the exhibition is to give visibility and recognition to the award. The project comes from the conviction that the small budget allocated can actually build a large and notorious space in a central location of the Palau . The challenge is to consolidate and qualify an illuminated and waterproof space, with the minimum possible installation.

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto
Floor Plan
Floor Plan
© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

The pavilion is basically a body made of air; a simple, transportable and reproducible very low cost system, located at the center of the garden of Palau Robert. A panel for each of the 25 prizes awarded, plus a few others to explain the process and juries of the award; and a tube bended into a circle to build the top and bottom structure. These panels are builded up into a star shape; an open star, allowing an open relationship between inside and outside, within the different contents; the actual geometry invites visitors to cross this space, and occupy it. Each of these panels, printed directly on the support, contain the reasons for the award; through the opening, the visitor is aware of the environment. The shape of each of the panels pushes the perspective outward, seeking to grow in height, and expose the trees and the city as a backdrop.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cadaval & Solà-Morales
Office
Cite: "PIC Pavillion / Cadaval & Solà-Morales" 24 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/622453/pic-pavillion-cadaval-and-sola-morales/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.