Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture

Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture

Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Door, ColumnYangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Windows, FacadeYangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Door, WindowsYangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Windows, Lighting, BeamYangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - More Images+ 13

  • Size : 160 m² (renovation) + 150 m² (extension)
  • Cost : 1,000,000 CNY
  • Architect In Charge : Jinpeng YUAN
  • Partners In Charge : Nicolas CHAUSSON, Jiaoyang HUANG
  • City : Beijing
  • Country : China
More SpecsLess Specs
Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Image 7 of 18
© Jinpeng YUAN

Text description provided by the architects. Yangtai Shan mountain is located west of Beijing, this is a well-known place for its orchards. Very nice in the spring with all the flowering trees, Yangtai Shan is a popular vacation spot for Pekingese. Thus, our client wanted to build his country house, as a quiet bubble, to share moments with family and friends and escape from the capital’s stress.

Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Windows, Beam
© Jinpeng YUAN
Floor Plan
Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Image 13 of 18
© Jinpeng YUAN

The existing building on the site was a very typical architecture of local empirical constructions both formally and functionally. Complementing the L-shaped plan of the existing, the extension closes the shape to create a square and a central courtyard.

Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Door, Column
© Jinpeng YUAN
Section
Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Door, Windows, Beam
© Jinpeng YUAN

The new building has a modern geometry: the south east corner shows the curved profiles of traditional roofing and can offer beautiful ceiling heights for the important rooms. The materiality of the brick, as a traditional material produced locally, is developed in all its aspects. The expression of the facades, alternating solid walls and screen walls, is reinterpreted on the courtyard’s ground making the link with the renovated existing building.

Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture - Windows, Facade
© Jinpeng YUAN

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Yangtai Shan Villa / Design Crew for Architecture" 06 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/615532/yangtai-shan-villa-design-crew-for-architecture> ISSN 0719-8884

© Jinpeng YUAN

阳台山别墅 / Design Crew for Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.