We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Hua Nan Bank Headquarters / KRIS YAO | ARTECH

Hua Nan Bank Headquarters / KRIS YAO | ARTECH

© Jeffrey Cheng© Jeffrey Cheng© Jeffrey Cheng© Jeffrey Cheng+ 20

  • Project Team:Hua-Yi Chang, Yi-Lin Chou, Kuo-Lung Lee, Iven Lai, Ching-Che Huang, Jean Wang, Jen-Ying Kuo, Yvonne Lee, Jun-Ren Chou, Calvin Chen, Jeff Lai, Sam Chu, Michael Lin, David Chen
  • City:Taipei
  • Country:Taiwan (ROC)
More SpecsLess Specs
© Jeffrey Cheng
© Jeffrey Cheng

Text description provided by the architects. An east-west facing building utilizing double-height sky gardens and external structure frames as shading devices to achieve “green”.

© Jeffrey Cheng
© Jeffrey Cheng

The Hua Nan Bank Headquarters is located in the busy Xinyi District alongside several other financial buildings. Contrary to the sustainable design, the city planning for this main business district in Taipei has most of its lots facing East and West. In a culture fixated with having significant building facades towards the “front”, which would be east or west in this case, this posed great challenges in designing a green building.

Sky Garden Section
Sky Garden Section

The 154.5 meters tall HunNan headquarters is comprised of three-story podium and twenty –seven-story office tower, with the main entrance and long side of the rectilinear plan facing the west. Detached from the exterior curtainwall, the peripheral structure is pushed out as an exoskeleton system, allowing the spaces in between for balconies, which also act as sun-shading devices to enhance sustainability in design.

© Jeffrey Cheng
© Jeffrey Cheng

This design feature allows the interior space to be column-free, with a clean and smooth window line around it for flexibility in space planning. On the front center bay of the tower, a series of double-height “sky gardens” are stacked all the way to the top of the tower.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

They make for casual meeting and relaxing spaces for the office staff, and serve as the buffer zones for reducing heat-gain from the west façade also. Over-sized ceiling fans are installed in these spaces to achieve the thermal destratification effect.

© Jeffrey Cheng
© Jeffrey Cheng

With additional energy saving strategies applied throughout the building system, this bank headquarters has acquired a LEED Gold rating in sustainable design.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hua Nan Bank Headquarters / KRIS YAO | ARTECH" 26 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/613437/hua-nan-bank-headquarters-kris-yao-_-artech> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.