the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Mamiya Shinichi Design Studio
  6. 2013
  7. The Frontier House / Mamiya Shinichi Design Studio

The Frontier House / Mamiya Shinichi Design Studio

  • 20:00 - 5 March, 2015
The Frontier House / Mamiya Shinichi Design Studio
The Frontier House  / Mamiya Shinichi Design Studio, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano + 20

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. A residence built between rural landscapes and residential streets.

The area is located on the frontier of land set aside for urban development and land reserved for nature—overlooking rich rural landscapes. The clients required such a house that created a life with an open relationship between the family and nature, and with a sense of unity—not one that divides spaces into small, isolated rooms.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

We assumed that a plan which gently connected the rural landscapes with the scenery of the residential street would be ideal.

First Floor Plan
First Floor Plan

Firstly, arrangement of a pentagonal building on the site allowed us to gently divide the yard into eastern and western partitions, and created changes in the scenery of the yard as seen from the inside. In addition, we created a continuous space with a sense of depth but whose entirety cannot be seen despite it being one room.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Then, we produced a plan giving a sense of spatial expanse by lowering the floor level gradually from the entrance making use of 1.4m-difference in height within the site. Each difference in level of the floors was set such to be able to sit, and to use it as a chair. This arrangement helped to connect spaces without any divisions of said space that might be created by the differences in the floor levels.

Diagram
Diagram

The feel of this interior arrangement allowed the residents to richly experience the transition from urban to rural in the outside scenery from within their own home.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

View the complete gallery

About this office
Mamiya Shinichi Design Studio
Office
Cite: "The Frontier House / Mamiya Shinichi Design Studio" 05 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/605032/the-frontier-house-mamiya-shinichi-design-studio/> ISSN 0719-8884