the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. sculp[IT]architects
  6. 2013
  7. BEBO Renovation - Folding Box / sculp[IT]architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

BEBO Renovation - Folding Box / sculp[IT]architects

  • 01:00 - 26 January, 2015
BEBO Renovation - Folding Box / sculp[IT]architects
BEBO Renovation - Folding Box / sculp[IT]architects, © Luc Roymans Photography
© Luc Roymans Photography

© Luc Roymans Photography © Luc Roymans Photography © Luc Roymans Photography © Luc Roymans Photography + 19

  • Contractor

    Built by the client himself except for the window
  • Contractor Window

    CS Staalconstructies window
  • Manufactureres

    ODS Jansen
  • More Specs Less Specs
© Luc Roymans Photography
© Luc Roymans Photography

Text description provided by the architects. Close to the up and coming De Coninckplein in Antwerp we find a large, enclosed property. This particular house shares the discomforts we see in so many other attached buildings. In its original state, the house did not live up to the standards of comfortable living as they evolved over the last 50 years.

© Luc Roymans Photography
© Luc Roymans Photography

For this reason the laundry room, kitchen, toilet, porch and other areas were extended towards the garden like malicious cells on an aging body. These and other eyesores were stripped from the building to get back to a more pure, almost naked structure.

© Luc Roymans Photography
© Luc Roymans Photography

A full and thorough renovation on all floors optimizes the available space and introduces contemporary functionality. The playful orangery in the back of the building opens up towards the garden as a restrained but elegant box.

© Luc Roymans Photography
© Luc Roymans Photography

View the complete gallery

About this office
sculp[IT]architects
Office
Cite: "BEBO Renovation - Folding Box / sculp[IT]architects" 26 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/590144/bebo-renovation-folding-box-sculp-it-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Luc Roymans Photography

可折叠的方形住宅 / sculp[IT]architects