the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. TT Architects
  6. 2014
  7. Bridged Living Space / TT Architects

Bridged Living Space / TT Architects

  • 01:00 - 15 January, 2015
Bridged Living Space / TT Architects
Bridged Living Space / TT Architects, © Kei Sugino
© Kei Sugino

© Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino + 11

  • Architects

  • Location

    Kurashiki, Japan
  • Architect in Charge

    Teruki Takayoshi, Hisataka Tanio, Kumiko Yamaguchi
  • Area

    92.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structural consultants

    Seiji Kimura, Nathumi Kondou/ Kimura Structural Engineers
  • General constructors

    Takayoshi Seko, Terayama Brothers / Arai Construction
  • Landscape gardener

    Hidemasa Takada/ Souzouen
  • Site Area

    359.53 sq m
  • Total Floor Area

    141.82 sq m
  • More Specs Less Specs
© Kei Sugino
© Kei Sugino

Text description provided by the architects. The two dwellings are connected by a “bridged” living space, providing continuity of the outdoor space.

Floor Plan
Floor Plan

Located in a quiet space near a local primary school, the concept for this dwelling started with a dual yard layout, the front for guest parking and an aesthetically prioritised garden at the rear. To effectively use the large amount of outdoor space, we divided the land into two areas, a western garden facing the road and a southern garden which has good sun coverage. The bridged living space serves as a suspended partition between both areas, while also functioning as a carport.

© Kei Sugino
© Kei Sugino

Connecting both gardens allows for optimal utilisation, such as camping in the backyard while using the bridged living space as a roof for a barbeque, or accommodating the cards of guests. 

Floor Plan
Floor Plan

We designed the interior according to the wishes of the occupants, who are both engaged professionally and wanted a design which minimised housework. As a result, the house features a central stair room, in which all rooms are easily accessible and results in the block based façade. The design also facilitates sun access to every room and effective ventilation. Each room also has visual access to the garden, allowing the occupants to feel the changes of each season.

© Kei Sugino
© Kei Sugino

View the complete gallery

About this office
Cite: "Bridged Living Space / TT Architects" 15 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/587924/bridged-living-space-tt-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.