the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Visitor Center
  4. South Korea
  5. Itami Jun Architects
  6. 2012
  7. Seowon Golf Club House / ITM Yooehwa Architects + Itami Jun Architects

Seowon Golf Club House / ITM Yooehwa Architects + Itami Jun Architects

  • 01:00 - 9 December, 2014
Seowon Golf Club House / ITM Yooehwa Architects + Itami Jun Architects
Seowon Golf Club House / ITM Yooehwa Architects + Itami Jun Architects , © Suk Jung Min
© Suk Jung Min

© Suk Jung Min © Suk Jung Min © Suk Jung Min © Suk Jung Min + 27

© Suk Jung Min
© Suk Jung Min

Text description provided by the architects. The Seowon Golf Club House is located at the outskirt of Seoul called ‘Paju’. The initial building design was motivated from the shape of the contractor’s eye, Jun Itami’s last posthumous work aimed to contain the intensity and genuineness of the contractor seen form his eye. From the elevation the curved roof attracts the viewer attention first; the roof shape was derived from the image of swan landing on the water.

© Suk Jung Min
© Suk Jung Min

This building is filled with the architecture philosophy of Jun Itami, “Through the Materials and details assimilating with the nature and containing the human warmth, constructing the house for those who have been living on the land and for those going to be living on the land, integrating their lives through architecture is my architectural philosophy.”

© Suk Jung Min
© Suk Jung Min

Building exterior achieves the aesthetical balance through the harmony of physicality and colors of different material used. Main entrance located at the south, is finished with aluminum cast, timber, and black brick stack, that the users of the building can feel the warmth of the materials and the gravity of the building mass at the same time.

Floor Plan
Floor Plan

North elevation of the building is slightly different from the south as it faces the pond and it needs wider vision to achieve the view of the pond from the interior.  Large Skylight at the interior hall allows the natural light to fall into the building, that the inside environment and outside environments breaths as a one.

© Suk Jung Min
© Suk Jung Min

Building tries to minimize the use of ornaments, and maximize the uses of natural surroundings as an ornament. It provides comfortable space for visitors with no feeling of shrinkage.

© Suk Jung Min
© Suk Jung Min

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Seowon Golf Club House / ITM Yooehwa Architects + Itami Jun Architects " 09 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/573851/seowon-golf-club-house-itm-yooehwa-architects-itami-jun-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.