the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Exhibition Center
  4. China
  5. Sanaksenaho Architects
  6. 2012
  7. Cipea Villa / Sanaksenaho Architects

Cipea Villa / Sanaksenaho Architects

  • 01:00 - 1 December, 2014
Cipea Villa / Sanaksenaho Architects
Cipea Villa / Sanaksenaho Architects, © Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

© Tuomas Uusheimo © Tuomas Uusheimo © Tuomas Uusheimo © Tuomas Uusheimo + 17

  • Architects

  • Location

    Nanjing, Jiangsu, China
  • Design Team

    Matti Sanaksenaho,Pirjo Sanaksenaho, Jari Mänttäri, Maria Isotupa, Tommi Terästö, Jaana Hellinen
  • Structural Engineering

    Tero Aaltonen +local engineers
  • Area

    800.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

Text description provided by the architects. The villa is part of CIPEA, China International Practical Exhibition of Architecture, exhibit. It takes place in Pearl Spring Tourist and Holiday Resort Zone. There is a lake in the middle of the exhibition area. Green hills and springs surround the lake. The villa is a holiday-residence. It can also serve artists in their short-term stay for art creation, family and small group tour, meetings, seminars and short-term work.

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

The role of the building is to emphasize existing natural surroundings. The villa is reflected from the surface of the water.

Floor Plan
Floor Plan

Most public functions are situated on the entrance level. The conference room can be connected to the dining hall by opening a sliding wall. Living room opens to the lagoon with the window wall. Bedrooms are situated one floor down from the entrance level. The suite can be also an atelier for visiting artists.Two-storey suite/atelier is situated on the lowest level. The outdoor living is happening on a roof terrace.          

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

The villa is boarded with green patinated copper. Inside surfaces are local cherry wood. Local natural stone covers the elevator tower, the fireplace and the roof terrace.   

Section
Section

The aim of the villa is to create harmonious living in the nature. The villa might be seen also as a boat left to the shoreline or as a Chinese lantern reflected to the surface of the lake.

© Tuomas Uusheimo
© Tuomas Uusheimo

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cipea Villa / Sanaksenaho Architects" 01 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/572869/cipea-villa-sanaksenaho-architects/> ISSN 0719-8884
© Tuomas Uusheimo

Cipea 别墅 / Sanaksenaho Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.