the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Switzerland
  5. Daniele Claudio Taddei
  6. 2009
  7. Young Space / Daniele Claudio Taddei

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Young Space / Daniele Claudio Taddei

  • 00:00 - 20 April, 2010
Young Space / Daniele Claudio Taddei
Young Space / Daniele Claudio Taddei, © Bruno Helbling
© Bruno Helbling

© Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling + 10

Text description provided by the architects. Young space in a historical landmark warehouse

The storage building designed by the famous Swiss engineer Maillard two centuries ago underwent a total renovation.

The space under the roof with 4 meters high ceilings became the new office for an upcoming IT company.

© Bruno Helbling
© Bruno Helbling

We tried to adapt the needs of the new function without impairing the existing structure: we added some 3 meter high rooms into the room leaving 1 meter of open space to the ceiling, and the much needed acoustic ceilings and walls were also carefully inserted.

Several indirect lights highlight the space in a very simple way.

© Bruno Helbling
© Bruno Helbling

Bathrooms with kitchens are in the corners of the space and meeting rooms separated by glass walls assured the readability of the old structure, at the same time the material chosen were of refreshing contrast putting an elegant and timeless quiet balance to the space, leaving a great freedom of flexibility for further changes of the floor display.

© Bruno Helbling
© Bruno Helbling

The 35 m long back-lighted library can be used as a product display, gives a distinctive character to the room and connecting all activities in it.

The introduction of a typographical light sculpture as an accent for the space also became part of the company logo.

© Bruno Helbling
© Bruno Helbling

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Young Space / Daniele Claudio Taddei" 20 Apr 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/57002/young-space-daniele-claudio-taddei/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Bruno Helbling

年轻空间 / Daniele Claudio Taddei