the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. spaceworkers
  6. 2014
  7. Sambade House / spaceworkers

Sambade House / spaceworkers

  • 00:00 - 29 October, 2014
  • Translated by Nico Saieh
Sambade House / spaceworkers
Sambade House / spaceworkers, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 65

  • Architects

  • Location

    Penafiel, Portugal
  • Principal Architects

    Henrique Marques & Rui Dinis
  • Collaborating Architects

    Rui Rodrigues, Sérgio Rocha, Rui Miguel, Vasco Giesta, Pedro Silva
  • Project Area

    1177 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

    © Fernando Guerra | FG+SG
    © Fernando Guerra | FG+SG

    Text description provided by the architects. Based on the genetic of the place, the intervention holds, as the main goal, the creation of a contemporary space without disturbing the peace of the countryside area.

    © Fernando Guerra | FG+SG
    © Fernando Guerra | FG+SG

    A pure volume, with rectangular base, is adjusted to the ground and opens into the green landscape. The volumetric purity, desired by the customer, sets the mood for the project and the new inhabitant of the place is, now, one of the terraced fields of the perfectly balanced ground.

    Construction Detail
    Construction Detail

    Thus, the act of inhabiting unfolds through the volume of concrete, pure, raw, adjusted to the ground, just waiting to grow old as the days go by... reflecting the life of the countryside.

    © Fernando Guerra | FG+SG
    © Fernando Guerra | FG+SG

    Check the article we featured last year showing the construction process of this house.

    Cite: "Sambade House / spaceworkers" [Casa de Sambade / spaceworkers] 29 Oct 2014. ArchDaily. (Trans. Saieh, Nico) Accessed . <https://www.archdaily.com/562727/sambade-house-spaceworkers/> ISSN 0719-8884
    Read comments
    Read comments
    © Fernando Guerra | FG+SG

    葡萄牙Sambade 住宅 / spaceworkers