the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Public Space
  4. South Korea
  5. HAEAHN Architecture
  6. 2011
  7. Incheon Children Science Museum / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

Incheon Children Science Museum / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

  • 01:00 - 30 October, 2014
Incheon Children Science Museum / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects
Incheon Children Science Museum / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects, © Park Young-chae
© Park Young-chae

© Park Young-chae © Park Young-chae © Park Young-chae © Park Young-chae + 31

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Text description provided by the architects. Incheon Children’s Science Museum is located at the entrance of KyeYang Mountain in Bang Chug-Dong, Kyeyang-gu, Incheon, where the nature and city are continuous. The Incheon City claims this project to be the first children’s specialized science museum ever built in Korea after 10 years of their long-cherished ambitions to promote the project. Therefore, the concept called ‘Sponge that embraces children’s dreams’ was set up based on the geographical context located at a place connecting the city with nature, main users of children and science exhibition, and program context. The concept of ‘Sponge’ was applied in all the design fields from start to finish as a keyword which created an integrated environment of architecture, exhibition, landscaping, and interior design.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

The conceptual development was conducted in the direction to realize four icons such as Dream Icon, Eco Icon, Community Icon and Funny Icon. In order to realize the concept, the building shape of tender that is familiar to children, design of irregularity and distinctive perforated elevation (Dream Icon), and diverse outdoor spaces (Eco Icon) where three-dimensional experience is possible for communicating with a city and harmonizing with the building had to be considered. Also the space (Funny Icon) where various sculptures, events and attractions were provided at the central hall connecting all exhibition halls so that many children can experience fun in science, while the flow of site was designed to cross inside and outside of the building naturally (Community Icon). It was intended to become one of landmarks symbolizing Incheon as an exhibition- science museum where children have fun and experience.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Location: The land for a public facility has repeatedly been relegated to the outskirts of the city drawn by an artificial line called the limited development district from the reality that a space with a size enough for a public purpose in the downtown area cannot be secured. The place for this science museum is the last side of KyeYangSan where the spontaneous residential area and artificial limited development district are interconnected in a old town center.

Site Plan
Site Plan

The place was a land where the form and quality were changed for its size as much as the capacity needed could be filled with even if it was wide enough to make the exterior space. The volume placed at the boundary between a city and nature created each external space at the east and west where the form and quality were not changed.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

The space contained with a volume was limpidly made not to become an obstacle which blocked the external space created in this way and the relation with an experience place for a ecology that could be cut off from the entry plaza and additional external space was also created as an enough outdoor exhibition space on the north way side was constructed.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Sponge: The project was started from a question how to defined children, a user and what kind of shape a science museum should be, It was pointed out that children had good abilities which they learned knowledge with their minds and bodies based on the intuitive experience rather than learning as if a sponge absorbed water and expressed all the things they absorbed as if water was squeezed from a sponge differently from the adult.

Section
Section

The important elements which conduct the absorption function of a sponge exerted a decisive influence on an image shown the exterior of a sponge as vesicular openings on millions surface. The volume and space where every opening could be filled with children’s dreams and hopes about science were created and the sponge became the object of the work for the conceptual imagery as an object for a specific realization.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Scarfskin: A vesicular opening was realized through the lumber panel with high-density in an imagery work of a sponge. It is not limited to the outer skin without any function for an exterior, but exerts influence with the relation with the quality of the space with a volume. The outer skin was planned with double functions which the day and night were different from the incipient planning stage.

Section
Section
Section
Section

It is expressed as one of icons to local residents because various colored lights are displayed with the energy conservation in an interior space through the natural light during the daytime and the outdoor lighting is made from vesicular openings of a sponge in the exterior at night.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Outdoor Space: Outdoor Space is hidden by surrounded exhibition spaces. Visitors often meet the space between the moving to exhibition spaces and each ends point of the events of exhibition rather than the beginning of journey. Open space gives to green experiences and natural atmospheres. Viewing Area is located within the Open Space to give visitors refreshment and an expectation of next event of exhibition. Roof top garden is planned toward background to Keyang Mountain and also visitors can enjoy a performance at the outdoor theater.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Light: The volume was naturally located at the south as a set-up of the relationship with the external space. But, the natural light is the existence which gives both of the advantage and disadvantage to the program contained the exhibition space. The inflow of the natural light becomes difficult if a main hall is located at the north side, considering the flow of an external space. On the other hand, the flow of an external space becomes cut off as the exhibition space becomes located at the north side if a main hall is located at the south side by considering the natural light.

Floor Plan
Floor Plan

The main hall was arranged at the north, exhibition space at the first and second floor to the south, and third floor to the north, and a side wall window was installed to the south from the fixed volume through the reinterpretation about the program. The natural light was connected from the roof garden through the exhibition hall and main hall to the external exhibition space and the main hall and external exhibition space at the north side obtained the vitality of a space as the natural light flowed out fully.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

Exhibition Space: The exhibition space is always dark, blocked, and cut off from the external space. There is not much in Korean science museums already built. The concrete survey and methods were considered to realize the exhibition space which the natural light could inflow if holes for vesicular openings were made on the outer skin in this children’s science museum.

© Park Young-chae
© Park Young-chae

As a result, that the sightline could loss the concentration or the exhibition display through ambient lighting was difficult as the exterior is exposed on an opening created to inflow the natural right was the biggest problem rather than the natural light itself. Therefore, the lighting diffused color film with no fear of discolor on the thermopane for the insulation was constructed on the inside, while the lumber panel with high-density was supported on the steel curtain wall on the outside for the indirect light needed to become the concentration of the sightline possible.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Incheon Children Science Museum / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects" 30 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/560579/incheon-children-science-museum-haeahn-architecture-yooshin-architects-and-engineers-seongwoo-engineering-and-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Park Young-chae

仁川儿童科学博物馆 / HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.