The Renovation of Kuzuha House / Yasutaka Kondo + Yoshiaki Nagasaka + Mamoru Nanba

The Renovation of Kuzuha House / Yasutaka Kondo + Yoshiaki Nagasaka + Mamoru Nanba

© Yusuke Fujioka© Yusuke Fujioka© Yusuke Fujioka© Yusuke Fujioka+ 7

Text description provided by the architects. Beams of reinforced concrete that had been placed in the symmetry are making a large, strong space. In the space, wooden frames are placed to secure the area, rather than making a room.

The area partitioned by the human scale, has become a Tanoji plan used since the ancient times in Japan, sliding doors made of grids covered with papers controls natural lighting, ventilation as well as the distance within the family.

Floor Plan
Floor Plan

Veneers made of oak  linden, pine create the character of the place. Fabrics such as curtains create a view in the house against the surrounding environment ,along with the breeze and light.

© Yusuke Fujioka
© Yusuke Fujioka

It’s small and large, low and high, dark and bright,  closed and open,  is harmonious and isn’t.

© Yusuke Fujioka
© Yusuke Fujioka

A variety of these differences the house is sprinkled in the simple structure, it’s renovation for a family intended for them feel rich in emotions.

© Yusuke Fujioka
© Yusuke Fujioka

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kuzuha Station, 14 Kuzuhahanazonocho, Hirakata, Osaka Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Renovation of Kuzuha House / Yasutaka Kondo + Yoshiaki Nagasaka + Mamoru Nanba" 03 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/550939/the-renovation-of-kuzuha-house-yasutaka-kondo-yoshiaki-nagasaka-mamoru-nanba> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.