the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Switzerland
  5. Ken Architekten
  6. 2013
  7. Bruggerberg / Ken Architekten

Bruggerberg / Ken Architekten

  • 01:00 - 23 August, 2014
Bruggerberg / Ken Architekten
Bruggerberg / Ken Architekten, © Hannes Henz
© Hannes Henz

© Hannes Henz © Hannes Henz © Hannes Henz © Hannes Henz + 22

© Hannes Henz
© Hannes Henz

Text description provided by the architects. The building defies the conventional idea of what a terraced house should look like. The 16 condominium apartments are fused like islands into an overall form with clearly defined edges. The shape clings to the contours of the existing terrain, reacting to the course of the slope with differentiated oblique angles. With its choice of materials, colouration, lack of detail and large scale, the volume seems to be part of the Bruggerberg hill.

Section
Section

Eight simply structured 4.5- to 5.5-room apartments are arranged along the east and west sides of a central stairway. The main floor of each flat has floor-to-ceiling windows across its entire breadth, facing onto a terrace. Rooms can optionally be separated off with lightweight partition walls. The garage on the ground floor serves as a noise barrier toward the busy main street. On the other floors, stout balustrades and the closing off of the terraces at the sides create quiet, private living areas and outdoor spaces.

© Hannes Henz
© Hannes Henz

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Bruggerberg / Ken Architekten" 23 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/538654/bruggerberg-ken-architekten/> ISSN 0719-8884