the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Industrial Architecture
  4. Czech Republic
  5. PROJEKTSTUDIO
  6. 2013
  7. Reconstruction of Building Ostrava-Svinov / PROJEKTSTUDIO

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Reconstruction of Building Ostrava-Svinov / PROJEKTSTUDIO

  • 01:00 - 13 August, 2014
Reconstruction of Building Ostrava-Svinov / PROJEKTSTUDIO
Reconstruction of Building Ostrava-Svinov / PROJEKTSTUDIO, Courtesy of PROJEKTSTUDIO
Courtesy of PROJEKTSTUDIO

Courtesy of PROJEKTSTUDIO Courtesy of PROJEKTSTUDIO Courtesy of PROJEKTSTUDIO Courtesy of PROJEKTSTUDIO + 10

  • Architects

  • Location

    Ostrava-Svinov, Peterkova, 721 00 Ostrava-Svinov, Czech Republic
  • Architect in Charge

    David Kotek, David Pospiech
  • Engineer

    Jan Müller
  • Area

    338.0 sqm
  • Project Year

    2013
Courtesy of PROJEKTSTUDIO
Courtesy of PROJEKTSTUDIO

Text description provided by the architects. Reconstruction of the former small portable building with changing rooms designed by authorial team PROJEKTSTUDIO, is located in an areal of former Svinov distillery  - Ostrava's national monument. The facade of the house is made of composite panels in the mirror - chrome color treatment, which reflects current hundred-year old distillery. With this "masking" the designed object becomes invisible - like the UFO that suddenly landed on the ground and does not want be revealed. 

Courtesy of PROJEKTSTUDIO
Courtesy of PROJEKTSTUDIO

The company, whose headquarters is located in a renovated object, conduct business in the transportation. David Kotek took an advantage of this fact in architectural design. Inspiration in car industry can be seen not only in the cladding but also in the round windows, some of which are convex. 

Courtesy of PROJEKTSTUDIO
Courtesy of PROJEKTSTUDIO

Construction of the portable building and gable roof stayed unchanged during the reconstruction. The object is extended by attaching a new steel construction in  a former southwest gable wall. This fulfiled investor's requirements for layout adjustments of the interior.

Plan
Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Reconstruction of Building Ostrava-Svinov / PROJEKTSTUDIO" 13 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/537076/reconstruction-of-building-ostrava-svinov-projektstudio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.