the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. United Kingdom
  5. Guy Hollaway Architects
  6. 2013
  7. The Workshop / Guy Hollaway Architects

The Workshop / Guy Hollaway Architects

  • 01:00 - 10 August, 2014
The Workshop / Guy Hollaway Architects
The Workshop / Guy Hollaway Architects, © Charles Hosea
© Charles Hosea

© Charles Hosea © Charles Hosea © Charles Hosea © Charles Hosea + 17

© Charles Hosea
© Charles Hosea

Text description provided by the architects. The Workshop is a regeneration and extension of a former nightclub in Folkestone, Kent to create the Office Headquarters for View London, a guide to London City.

© Charles Hosea
© Charles Hosea

The project houses five level of flexible office space. The ground floor is referred to as the Factory Floor and functions as an incubator for new businesses starting up to aid the local economy by adding to Folkestone’s creative quarter, while the remaining levels accommodate flexible office spaces and meeting rooms. A historical façade has been restored and retained and sits as if floating in front of the undulating glass. The new black colour of the facade contrasts with a new undulating glass wall that sits alongside, it is the surrounding glass that gives a clue from the exterior of the modern working building behind.

© Charles Hosea
© Charles Hosea

The client is very forward-thinking and wanted to create a relaxed, fun working environment. In response to this philosophy, the upper floors are connected by an industrial slide which provides quick circulation between the floors, providing a flexible workspace with a lively working environment. The fourth floor, which was added during the renovation, is set back from the facade, creating a south-facing balcony looking out towards the sea.

© Charles Hosea
© Charles Hosea

The design was complex to build, with the facade having to be suspended during construction to insert the surrounding contemporary glass facade whose curving undulations feed into the historical original facade, where old meets new. This organic glazed element elegantly filters light into the internal office spaces. The design features an additional upper floor, which is set back from the existing facade line. This creates a south facing external balcony space, which uses the existing façade as a balustrade giving a view over the town and towards the English Channel.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Guy Hollaway Architects
Office
Cite: "The Workshop / Guy Hollaway Architects" 10 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/533924/the-workshop-guy-hollaway-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments