the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Japan
  5. Torafu Architects
  6. 2014
  7. Aesop Grand Front Osaka / Torafu Architects

Aesop Grand Front Osaka / Torafu Architects

  • 01:00 - 25 June, 2014
Aesop Grand Front Osaka / Torafu Architects
Aesop Grand Front Osaka / Torafu Architects, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 14

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the Grand Front Osaka mall. With its 3.9m-high ceiling and 7meters square plane, the project area offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontage facing the promenade.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The combination of the soft pink colored walls and ceiling and the Japanese cedar green found at the center of the space has a warming effect on the interior of the store contrasting with the otherwise cold stone and glass material decking the promenade.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Moreover, the fixtures, such as the consultation counter and point-of-sale (POS) counter, are made from squared Japanese cedar logs of varying length, which also help partition the storage room from the front of the store. While the rough veneer of the Japanese cedar creates a contrast with the homogenizing effect of its surroundings, the top surface of the squared logs of varying length are punctuated by aptly placed sinks, thereby bringing about a soothing sense of rhythm to the store. Furthermore, shelves made of black steel help frame the store by bridging the space between fixtures and columns.

Floor Plan
Floor Plan

The shelves make Aesop's products stand out by creating a floating impression, while at the same time projecting a subtlety that balances the solidity of the wooden fixtures. Finally, the vintage pendant lamp hanging over the POS counter and the lounge chair sitting in the corner of the store help convey a sense of intimacy and consideration towards the customer.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Like a cozy and inviting lounge, we sought to create a store serving simultaneously as a vehicle for Aesop's brand image and a showcase for their products.

Elevation 01
Elevation 01

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Torafu Architects
Office
Cite: "Aesop Grand Front Osaka / Torafu Architects" 25 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/518939/aesop-grand-front-osaka-torafu-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.