the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Moon Hoon
  6. 2013
  7. Roll House / Moon Hoon

Roll House / Moon Hoon

  • 01:00 - 2 June, 2014
Roll House / Moon Hoon
Roll House / Moon Hoon, © Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

© Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun + 33

  • Architects

  • Location

  • Design Team

    Lee Byungyeup, Hwang Jiae, Park Minjoo
  • Area

    99.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Structure engineering

    MOONBALSSO
  • Mechanical/Electric engineer

    Guekdong engineering
  • Site Area

    128 sqm
  • Budget

    200 million KRW
  • More Specs Less Specs
© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

Text description provided by the architects. A young married couple who were both teachers approached me with an amazing plot of land. It was long, like a sword, adjoined with a long street to its side. The proportion was dramatic and therefore something that added to the appeal of the project, and the shape of the site itself breathed a vital energy into the building.

Section
Section

Its seemingly massive exterior belies its actual narrow volume. Even more, the false walls for the front yard exaggerate its size. Upon entry into the building, there is a small living room, a restaurant area and a kitchen, each of ascending heights. Under the theme of long and large, each independent space was shaped not by walls but the difference on floor levels. To the left of the corridor, I made a recess, to be used by the client according to their future needs, and to the right,

© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

I planned a child’s room with an attic. At the point where the master bedroom meets the hall, is the staircase that leads up to the attic and veranda, and entering into the master bedroom, red false wall are seen over a big window. Climbing down the steel staircase attached to the false wall, one reached a cozy pavilion, and atop the roof garden with its small patch of grass and gravel, the city sprawls out in all directions, offering a grand view.

© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun

View the complete gallery

About this office
Moon Hoon
Office
Cite: "Roll House / Moon Hoon" 02 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/510414/roll-house-moon-hoon/> ISSN 0719-8884