the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Spain
  5. Beriot, Bernardini Arquitectos
  6. Studio in a Mountain Resort / Beriot Bernardini Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Studio in a Mountain Resort / Beriot Bernardini Arquitectos

  • 01:00 - 17 April, 2014
Studio in a Mountain Resort / Beriot Bernardini Arquitectos
Studio in a Mountain Resort / Beriot Bernardini Arquitectos, © Yen Chen
© Yen Chen

© Yen Chen © Yen Chen © Yen Chen © Yen Chen + 22

  • Architects

    Beriot Bernardini Arquitectos
  • Location

    Madrid, Spain
  • Area

    25.0 sqm
  • Photographs

© Yen Chen
© Yen Chen

Floor Plan
Floor Plan

The project handles the conversion of a 25 sqm apartment in a mountain resort near Madrid.

© Yen Chen
© Yen Chen

The apartment is cleared completely except for a small bathroom, then inserting into the empty space two wooden boxes for living and sleeping.

© Yen Chen
© Yen Chen

The living box modifies its geometry to frame the mountain landscape through the long window; the sleeping box houses a double bed and single one above it, and can be closed like a sleeping tent when the apartment is still cold.

© Yen Chen
© Yen Chen

A black linoleum floor outlines the presence of the boxes in the empty space, and a foldable table against the sleeping box defines the dining space between them.

A long curtain hides a band dedicated to kitchen and storage.


Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Studio in a Mountain Resort / Beriot Bernardini Arquitectos" 17 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/497189/studio-in-a-mountain-resort-beriot-bernardini-arquitectos/> ISSN 0719-8884