Refurbishment of a flat in Barcelona / M2arquitectura

Refurbishment of a flat in Barcelona / M2arquitectura

© Gerard García Vilarrasa© Gerard García Vilarrasa© Gerard García Vilarrasa© Gerard García Vilarrasa+ 13

© Gerard García Vilarrasa
© Gerard García Vilarrasa

Section
Section

The project consists in the refurbishment of a typical flat from the eixample of barcelona, working on the elimination of the classical narrow, dark and long corridor.

© Gerard García Vilarrasa
© Gerard García Vilarrasa

We make a clear separation of the day and night are, putting in the middle part a long grey piece of furniture which go through a big area of the flat and contains the kitchen, a big wine rack, the main wardrobes, and the access doors to the bathroom and secondary bedroom. On its upper part and in contact with the original ceiling we put a built-in case in where the electrical and climate installations go through, necessary to strip the rest of the ceilings and walls which have its original constructive systems totally hidden.

Floor Plan
Floor Plan

The white of the facing in general, the grey of the piece of furniture-object and the two different floors (tiles are used for wet areas), the grey-blue geometric tiles and the oak wooden floor bring a noble, brilliant, modern and functional air to the flat at the same time.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Barcelona, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Refurbishment of a flat in Barcelona / M2arquitectura" 28 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/490683/refurbishment-of-a-flat-in-barcelona-m2arquitectura> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.