Pins De La Brume Hotel / GOA

Pins De La Brume Hotel / GOA
Pins De La Brume Hotel / GOA - Facade, Windows, Courtyard
Courtesy of GOA Architects
Hangzhou, China

Pins De La Brume Hotel / GOA - Table, Chair, WindowsPins De La Brume Hotel / GOA - Garden, ForestPins De La Brume Hotel / GOA - Wood, Windows, Chair, BeamPins De La Brume Hotel / GOA - Windows, Facade+ 23

  • Design Team : Chen Binxin, Li Zheng
  • Project Chief Manager : He Jun
  • City : Hangzhou
  • Country : China
More SpecsLess Specs
Pins De La Brume Hotel / GOA - Lighting
Courtesy of GOA Architects

Text description provided by the architects. Pins De La Brume Hotel is on side of the entrance road of Lingyin Temple, Hangzhou, looking far into the North Peak. The original building is masonry structure built at the end of 20th century. The client hoped to upgrade it into a modern business hotel with traditional Chinese approach. Our design emphasized on arranging the space sequence of the buildings, establishing the utilization of interior and exterior spaces and visual relationship, and upgrading the exterior façade.

Pins De La Brume Hotel / GOA - Garden
Courtesy of GOA Architects

The main entrance of the building was moved to the south gable from the location facing to the central courtyard. The new fire exit staircase was enclosed by glass curtain wall with wood screen inside to create the metaphor of “lantern”. The first floor of the south building provided a continuous long hallway by consolidating the structure, and faced to the central courtyard enclosed by the buildings. The continuous and profound overhang indicated the extension of the space towards outside. Guests might enjoy the natural landscape reflected by the “water mirror” under the canopy. An independent entrance of the restaurant was located on Linyin Road on the north. A triangular canopy was the connection between the road and the buildings in multi-directions.

Pins De La Brume Hotel / GOA - Image 23 of 23
Section

There was a lawn and a “water mirror” in the central courtyard, which were the key landscape elements of the public space together with the reserved camphor tree here. An outdoor swimming pool was located at the open space area on the south. Guests on the ground floor may directly jump into the pool from their rooms. The upgraded roof top could be an outdoor restaurant facing to the North Peak, or be a garden for parties. The presidential suite on the top floor of the building had its own private roof deck enclosed by glass curtain wall.

Pins De La Brume Hotel / GOA - Facade, Column
Courtesy of GOA Architects

The building façade was divided into several simple forms by different facade materials. The façade was divided into two sections by the eave based on the interior functions. The lower section was enclosed by transparent glass walls and landscape walls, creating extended horizontal composition. The material of the suspended ceilings underneath of the eave was warm color solid wood. Vertical lines were used on the upper section. The vertical light color stone walls and glass balconies of the guestrooms created dark and bright rhythm. The simple, smooth and delicate material combination provided the building with quiet, introverted, exquisite and noble characters.

Pins De La Brume Hotel / GOA - Windows, Facade
Courtesy of GOA Architects

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:8 Lingyin Road, Xihu, Hangzhou, Zhejiang, China, 310000

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pins De La Brume Hotel / GOA" 13 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/485438/pins-de-la-brume-hotel-goa-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.