the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Shimpei Oda Architect's Office
  6. 2013
  7. House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office

  • 01:00 - 15 February, 2014
House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office
House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office, © shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

© shinkenchiku-sha © shinkenchiku-sha © shinkenchiku-sha © shinkenchiku-sha + 32

  • Architects

    Shimpei Oda Architect’s Office
  • Location

    Kyoto, Japan
  • Architect in Charge

    Shimpei Oda
  • Area

    53.0 sqm
  • Project Year

    2013
© shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

Text description provided by the architects. This was the renovation of a house which was built in the 1920’s and the hose was surrounded by old rows of houses. The house with a frontage of 4.1meters and depth of 12.8 meters was like so-called ‘sleeping places of an eel’. Because next building was way too close, inside of the house was so dark even though in the daytime. The house had been illogically renovated at several times before so that important pillars and walls were missed.

© shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

A resident hoped to live with furniture and paintings. A studio, sanitary, and home office were inserted as volumes of the structure. Those intended not only to reinforce the house but also to softly divide spaces to up and down and left and right.

© shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

The whole image was glimpsed from openings and slits which were widely opened and the volumes itself were painted with white color so that the texture could visually stand up to indicate the depth and extent.

© shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

The front of the studio opened to allay was changed from a shutter to windows. To change to the well reflective material of learn-to roof, it functioned as a reflector and could get the natural lightning to the inside so it diffused to bright all. Also, it was concerned the transition of brightness by time.

© shinkenchiku-sha
© shinkenchiku-sha

The existing structure was arbitrary shifted and newly inserted structures and reinforcements were painted with white color. Those were created the context of time but functionally which meant to indicate those things mixed naturally without any conflicts. The softly divided space may be able to use by any discoveries for the living, studio, and home office as extension with the factor of furniture and paintings which may increase in the future.

Diagram
Diagram

View the complete gallery

Cite: "House in Shichiku / Shimpei Oda Architect’s Office" 15 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/476951/house-in-shichiku-shimpei-oda-architect-s-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments