the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Museum
  4. United States
  5. Belzberg Architects
  6. 2010
  7. Los Angeles Museum of the Holocaust / Belzberg Architects

Los Angeles Museum of the Holocaust / Belzberg Architects

  • 01:00 - 18 January, 2014
Los Angeles Museum of the Holocaust / Belzberg Architects
Los Angeles Museum of the Holocaust / Belzberg Architects, © Iwan Baan
© Iwan Baan

© Iwan Baan       © Iwan Baan       © Benny Chan © Iwan Baan       + 46

  • Architects

  • Location

    100 The Grove Drive, Los Angeles, CA 90036, United States
  • Architect in Charge

    Hagy Belzberg
  • Design Team

    Andrew Atwood, Barry Gartin, Brock DeSmit, Carina Bien-Wilner , Christopher Arntzen, Cory Taylor, Daniel Rentsch, David Cheung, Eric Stimmel, Erik Sollom, Justin Brechtel, Philip Lee, Lauren Zuzack
  • Project Manager

    Aaron Leppanen
  • Area

    27000.0 m2
  • Project Year

    2010
  • Photographs

  • Structural

    William Koh & Associates
  • Contractor

    Winters-Schram
  • Mechanical

    John Dorius & Associates
  • Electrical

    A&F Consulting Engineers
  • Methane Engineer

    Carlin Environmental
  • Environmental Engineer

    Enviropro, Inc.
  • More Specs Less Specs
© Jac Currie
© Jac Currie

Text description provided by the architects. The new building for the Los Angeles Museum of the Holocaust (LAMOTH) is located within a public park, adjacent to the existing Los Angeles Holocaust Memorial. Paramount to the design strategy is the integration of the building into the surrounding open, park landscape. The museum is submerged into the ground allowing the park’s landscape to continue over the roof of the structure. Existing park pathways are used as connective elements to integrate the pedestrian flow of the park with the new circulation for museum visitors. The pathways are morphed onto the building and appropriated as surface patterning.

© Benny Chan
© Benny Chan

The patterning continues above the museum’s galleries, further connecting the park’s landscape and pedestrian paths. By maintaining the material pallet of the park and extending it onto the museum, the hues and textures of concrete and vegetation blend with the existing material palette of Pan Pacific Park. These simple moves create a distinctive façade for the museum while maintaining the parks topography and landscape. The museum emerges from the landscape as a single, curving concrete wall that splits and carves into the ground to form the entry.  Designed and constructed with sustainable systems and materials, the LAMOTH building is on track to receive a LEED Gold Certification from the US Green Building Council.

Subterranean Level
Subterranean Level

Section 2 Partial Ramp Section Diagram Site Plan + 46

Circulatory Strategy

Patrons begin their procession at the drop off adjacent to the park. Their approach is pervaded by sounds and sights of laughter and sport—of kids playing in the park and picnicking with their families. Because the building is partially submerged beneath the grassy, park landscape, entry to the building entails a gradual deterioration of this visual and auditory connection to the park while descending a long ramp. Upon entering, visitors experience the culmination of their transition from a playful and unrestrained, public park atmosphere to a series of isolated spaces saturated with photographic archival imagery.

© Iwan Baan
© Iwan Baan

© Benny Chan © Iwan Baan       © Iwan Baan       © Benny Chan + 46

As part of the design strategy, this dichotomous relationship between building content and landscape context is emphasized to bolster the experience inside the museum and allegorically correlate the proximity with which European forest revelers enjoying public parks were to sites of horrific and inhumane acts being carried out in 1930’s and 40’s. Visitors exit the museum by ascending up to the level of the existing monument, regaining the visual and auditory connection with the park environs.

Diagram
Diagram

The first room incorporates a large, single interactive table, mimicking a conceptual “community” or dinner table. The exhibit brings a large group of patrons together around one interactive exhibit.  The lighting of the interior galleries dim as the visitor steps down into the subsequent rooms where two separate exhibits display divide the singular crowd—diminishing the “community” provided by people nearby. Through the third room and into the fourth, the floor continues to step down as ambient lighting becomes scarcer leading individuals to the room titled, “Concentration Camps.”

© Iwan Baan
© Iwan Baan

The ceiling is low, and the room is almost entirely illuminated by individual video-monitors—about the size of a notebook—which limits viewing to a single spectator. The visitor is now confined to the most isolated, darkest and volumetrically concentrated underground area in the museum. The journey from this point forward is one of ascension and of finding the comfort of familiar space as floor levels begin to rise and natural lights begins to penetrate the interior once again. The final ascent up to the existing monument is filled with sights and sounds of unrestricted park land.

© Iwan Baan
© Iwan Baan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Belzberg Architects
Office
Cite: "Los Angeles Museum of the Holocaust / Belzberg Architects" 18 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/467894/los-angeles-museum-of-the-holocaust-belzberg-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Iwan Baan

洛杉矶大屠杀博物馆 / Belzberg Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.