We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - FacadeLivsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Door, FacadeLivsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Table, Chair, BeamLivsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Windows+ 33

More SpecsLess Specs
Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Windows, Facade
© Quintin Lake

Text description provided by the architects. Livsrum is EFFEKTs 1. prize project in the competition for a new cancer counseling center at Næstved hospital in Denmark in collaboration with Hoffmann and Lyngkilde. The center is designed as a cluster of seven small houses around two green outdoor spaces. Each house has its own specific function and together they form a coherent sequence of different spaces and functions such as a library, kitchen, conversation rooms, lounge, shops, gym, and wellness facilities. 

Sections


The house offers a wide range of different rooms for informal advice, therapy and interaction with a focus on the users' comfort and wellbeing. A varying roof height and materials used means that the building will have its own unique architectural character that clearly distinguishes it from the surrounding hospital buildings. With the location of the cancer counseling centre close to the hospital's cancer ward, it is set for a closer collaboration between hospital staff and the Danish Cancer Society.  

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Table, Chair, Beam
© Thomas Ibsen



Construction is scheduled to begin in August 2012. Already in the spring of 2013 the Danish Cancer Society staff and volunteers in Næstved expects to offer cancer patients and caregivers a warm welcome in the new cancer counseling center.

Axonometric


Hans Peter Svendler, director of Realdania explains,
"The winning project shows a very compelling vision of how a counseling centre can be arranged and we look forward to seeing the finished house."

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Windows, Facade
Courtesy of EFFEKT


Experts from the jury’s report read:  "It's a compelling simple and logical plan composition with fine spatial experiences in the movement around the inner courtyards and the centre’s in-house facilities.”.

Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT - Chair
Courtesy of EFFEKT

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Næstvedgade, 2100 Copenhagen, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Livsrum - Cancer Counseling Center / EFFEKT" 08 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/464296/livsrum-cancer-counseling-center-effekt> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.