The Vertical Forest / Waterfrom Design

The Vertical Forest / Waterfrom Design

The Vertical Forest / Waterfrom Design - FacadeThe Vertical Forest / Waterfrom Design - Windows, Door, FacadeThe Vertical Forest / Waterfrom Design - TableThe Vertical Forest / Waterfrom Design - Image 5 of 35The Vertical Forest / Waterfrom Design - More Images+ 30

  • Interior Designers: Waterfrom Design
  • Area Area of this architecture project Area :  926
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Kuomin Lee
The Vertical Forest / Waterfrom Design - Stairs, Door, Handrail
© Kuomin Lee

Text description provided by the architects. The Vertical Forest

The sky well and the patio are the most important element of this space which decide stream line. Designer set a vertical forest to help the air circulation between indoor and outdoor, like a lung for air-breathing animal.

The Vertical Forest / Waterfrom Design - Facade
© Kuomin Lee

Skin

The facade was combined by three different material and build in different scale. The sunshine irradiate throw different windows by different direction. all the layers has

The Vertical Forest / Waterfrom Design - Image 27 of 35
© Kuomin Lee

Skylight

The concept of the architecture is utilizing four different sky well and five patio appear by retreating the architecture to solve the problem: the house is too closed to other buildings.

The Vertical Forest / Waterfrom Design - Image 16 of 35
© Kuomin Lee

Screen

Designer wants to keep the delight on the path while we walk in the traditional Chinese architecture. The fence makes visitor could smell the fragrance of cypress but see the beautiful metal structure. go toward the living room, there will be a swing door decorated by black bamboo, becomes a focal point of a long corridor. We can view, we can read and even go through the beautiful structure

The Vertical Forest / Waterfrom Design - Windows, Beam
© Kuomin Lee

Swing

As eyes to human being so is a door to interior space. Close or open, a door gives the space totally different atmosphere.

The Vertical Forest / Waterfrom Design - Windows, Facade
© Kuomin Lee

Shelter

Using the lighting corridor to connect the major space and the minor space. The french window were set around by open space, and for the private space, there is a sky well reveal soft lighting. All the area has appropriate nature sunshine.

Skin Concept

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Vertical Forest / Waterfrom Design" 07 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/464260/the-vertical-forest-waterfrom-design> ISSN 0719-8884

© Kuomin Lee

垂直森林 / 水相設計

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.