We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Workshop and Gallery / Estudio Ji Arquitectos

Workshop and Gallery / Estudio Ji Arquitectos

© David Frutos© David Frutos© David Frutos© David Frutos+ 23

  • Area Area of this architecture project Area:  48 Area:  48
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013 Year:  2013
  • Photographs photographs:  David FrutosPhotographs:  David Frutos, Courtesy of Estudio Ji Arquitectos
© David Frutos
© David Frutos

Text description provided by the architects. Space "converted" in old town of Altea where has been used only the organizer system "MODULE PLUG" ji study: A versatile and mobile lattice with various accessories "plugged in" to it, organizes and gives use 4 projected spaces: architectural, jewelery workshop, showroom and art gallery.

The module "PLUG" stems from the investigation of how colonize uncertain any space in which we will develop an activity for a short or long period of time. This activity, whether domestic or commercial, always linked to a long list of functional and aesthetic uses

© David Frutos
© David Frutos

Plug is a mobile modular piece 190x90 cm with several accessories designed and tailored to their anchoring system: "stick, table, chair, hung ..."

Inspired by traditional space partition screens, plug is a vertical serial parts lattice which, besides its obvious properties of transparency and glaze, are those that contain applications, serving as supports and anchorages for various accessories

© David Frutos
© David Frutos

This module works individually or in groups, adapting to any situation, shape or space.

Serial appearance of fine wooden slats makes the overall homogeneity from working properly, thus regulating protrusion or imperfections in occupied space.

© David Frutos
© David Frutos

Small one-time accessories are fitted sliding between the lattice. The unit or refill of these small parts generates all uses each user needs.

In this project for Altea have been used a total of 12 modules, adapting different groups to solve each of the needs we required: storage, jewelry exhibition, privacy, veiled, shop window and claim.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Altea, Alicante, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Workshop and Gallery / Estudio Ji Arquitectos" 08 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/446001/workshop-and-gallery-estudio-ji-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.