the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Showroom
  4. China
  5. Neri&Hu Design and Research Office
  6. 2013
  7. Camper Showroom / Neri&Hu Design and Research Office

Camper Showroom / Neri&Hu Design and Research Office

  • 01:00 - 24 October, 2013
Camper Showroom / Neri&Hu Design and Research Office
Camper Showroom / Neri&Hu Design and Research Office, © Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

© Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen + 14

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Architect in Charge

    Lyndon Neri & Rossana Hu
  • Associates

    Alex Mok, Peter Eland
  • Designers

    Lina Hsieh, Jacqueline Min, Ni Duan
  • Senior Associate – Graphics

    Christine Neri
  • Senior Project Manager

    Siwei Ren
  • Graphic Designer

    Hao Zhou
  • Senior Associate – Product Designer

    Brian Lo
  • Senior Product Designer

    Jean-Philippe Bonzon
  • Area

    300.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Text description provided by the architects. Drawing inspiration from the surrounding urban condition, the Camper Showroom / Office in Shanghai recalls both the spatial qualities and the vibrant activities characteristic of life in a typical Shanghai alleyway, called a “nong-tang.”

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

The exterior lane extends into the showroom creating a physical sectional cut of the new house and a gathering space used for presentations and talks. A mirrored surface at the end of the lane visually lengthens the sectional cut. Neri&Hu inserted their interpretation of a brick and reclaimed wood clad two-story house into the shell of an existing warehouse, resulting in a layering of spaces from exterior to interior to the in-between, which showcases a unique hanging shoe display.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

The house is constructed out of timber framing using locally sourced reused wood and grey bricks as infill material. The wood salvaged from demolished lane houses reveal years of patina from paint, newspaper and wallpaper still attached to the planks. A new skylight addition above heightens the experience of being in an exterior alley by casting long linear shadows across the walls throughout the day. Several furniture pieces were custom designed for the project; the bronze perforated shelving, the neri&hu Solo Chair with special edition red legs, and a ‘Lazy Susan’ table for the Press Room.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Camper Showroom / Neri&Hu Design and Research Office" 24 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/440826/camper-showroom-neri-and-hu-design-and-research-office/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.