the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. University
  4. South Korea
  5. UTAA
  6. 2012
  7. Rest hole in the University of Seoul / UTAA

Rest hole in the University of Seoul / UTAA

  • 01:00 - 24 October, 2013
Rest hole in the University of Seoul / UTAA
Rest hole in the University of Seoul / UTAA, © Jin Hyo-suk
© Jin Hyo-suk

© Jin Hyo-suk © Jin Hyo-suk © Jin Hyo-suk Courtesy of UTAA + 21

  • Architects

  • Location

    Jeonnong-dong, Dongdaemun-gu, Seoul, South Korea
  • Design Team

    UTAA, architectural students of the University of Seoul. (Lee Sang-myeong, Ha Ki-seong, Baek Jong-ho)
  • Area

    180.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Kim Yong-soon
© Kim Yong-soon

Text description provided by the architects. The first floor of the dormitory in University of Seoul was originally an empty parking lot. An area enclosed by columns that supported the main office of the building, people would use the area only for smoking and storing bikes. The place was far too dark and inefficient and further desperately needed to be remodeled. In collaboration, the architectural students of the University of Seoul (Lee Sang-myeong, Ha Ki-seong, Baek Jong-ho) and UTAA designed a solution that would become much more than a simple rest area.

Courtesy of UTAA
Courtesy of UTAA

The project was started in efforts to replace an empty area with a newly designed rest ‘hole’ that would serve as a place for people to enjoy themselves in relaxation. Prior to the renovation, the large columns that supported the structure would induce an unpleasant 'heavy' feeling to the structure; to lessen this, wooden panels were arranged to cover the columns and further improve the atmosphere by implementing a more fluid and spacious design. The spacing of the panels allows for light, sound, and air to smoothly pass and reinforces the concept of flexibility.

Plan
Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Rest hole in the University of Seoul / UTAA" 24 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/440719/rest-hole-in-the-university-of-seoul-utaa/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments