the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. United States
  5. WRNS Studio
  6. Mission Bay Block 27 Parking Structure / WRNS Studio

Mission Bay Block 27 Parking Structure / WRNS Studio

  • 00:00 - 15 August, 2013
Mission Bay Block 27 Parking Structure / WRNS Studio
Mission Bay Block 27 Parking Structure / WRNS Studio, © Tim Griffith
© Tim Griffith

© Tim Griffith © Tim Griffith © Tim Griffith © Tim Griffith + 14

  • Architects

  • Location

    San Francisco, CA, United States
  • Design Team

    Sam Nunes, Bryan Shiles, Pauline Souza, Russell Sherman, David Shiwotsuka
  • Rendering

    WRNS Studio
  • Photographs

© Tim Griffith
© Tim Griffith

Text description provided by the architects. Located within San Francisco’s Mission Bay redevelopment zone, this parking structure serves adjacent laboratories and offices with 1,420 spaces on seven elevated levels. The north and east façades, which face public open space, are clad in perforated aluminum panels with pixelated imagery of California’s redwood forests. This imagery is intended to evoke the filigree of adjacent tree canopies and create a sense of pedestrian scale. The south elevation, which faces a heavily trafficked street, incorporates a deeply canted plaster wall designed to engage sunlight and shadow, creating interest across the facade. The ground level is recessed along the south and east elevations, offering a covered pedestrian walkway. This feature also lightens the overall building mass as the aluminum panels and the plaster wall appear to hover above the ground. The primary pedestrian access point is located at the building’s northeast corner, with the upper levels clad with a canted plaster box similar to the south facing façade. The intent of this element is to provide an urban pause, allowing people to take in views of the surrounding parks. It also offers a figurative presence as seen from the public open spaces.

East Elevation
East Elevation

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Mission Bay Block 27 Parking Structure / WRNS Studio" 15 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/415440/mission-bay-block-27-parking-structure-wrns-studio-2/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments