the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. ROOVICE
  6. 2013
  7. Scaled Back House / ROOVICE

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Scaled Back House / ROOVICE

  • 01:00 - 2 August, 2013
Scaled Back House / ROOVICE
Scaled Back House / ROOVICE, Courtesy of ROOVICE
Courtesy of ROOVICE

Courtesy of ROOVICE Courtesy of ROOVICE Courtesy of ROOVICE Courtesy of ROOVICE + 12

  • Architects

  • Location

    扇ガ谷一丁目, Japan
  • Design

    Masayoshi Otsubo, Fumie Otsubo(Otsubo Design) Nov Fukui(ROOVICE inc.)
  • Construction in charge

    Nov Fukui, Motomi Kuroda, Ryota Arai(ROOVICE inc.)
  • Area

    121.34 sqm
  • Project Year

    2013
Courtesy of ROOVICE
Courtesy of ROOVICE

Text description provided by the architects. A 43-year-old wooden house has been renovated based on the design that was jointly developed with the owner. The owner has two family members and moved in to this house 4 years ago. The majority of the house at the back was renovated when they moved in, except for the entrance, which had a waiting lobby for editors to wait for the previous owner, who happened to be a novelist. The waiting lobby took a decent amount of space despite the fact that it was not used in full. The owners wanted to use that space for parking, so we decided to scale down the house.

Courtesy of ROOVICE
Courtesy of ROOVICE

The greater part of the house remained the same even after the renovation, so this time we preserved the existing structure and linked the new façade to the existing building. The outer wall of the façade is set up to trace the cross section of the house. It was decided that mortar would go well with the old structure and simple design, which willcreate a sense of warmth and heritage. The new gable board color is matched with the existing structure to achieve a sense of continuity.

Plan
Plan

View the complete gallery

About this office
ROOVICE
Office
Cite: "Scaled Back House / ROOVICE" 02 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/408821/scaled-back-house-roovice/> ISSN 0719-8884