AP 1211 / Alan Chu

AP 1211 / Alan Chu
© Djan Chu
© Djan Chu
  • Architects: Alan Chu
  • Area Area of this architecture project Area:  25
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs Photographs:  Djan Chu

© Djan Chu © Djan Chu © Djan Chu © Djan Chu + 15

© Djan Chu
© Djan Chu

Text description provided by the architects. The idea is to use a single element to organize the space of the small apartment with an area of 36 sqm, distributed in two floors.

© Djan Chu
© Djan Chu

The crates built with autoclaved pinewood and colorful interiors serve well for this purpose and arranged in a seemingly random way bring to the environment a youthful and unpretentious atmosphere.

© Djan Chu
© Djan Chu

The crates have several functions: in the pantry, kitchen, living room and one of them, suspended in space, camouflages the existing structure of the mezzanine and receives the metal ladder in its dark and cylindrical interior, creating the transition between floors.

The apartment is the temporary residence of a recently divorced businessman and the decor plays with the transience of the moment: a time of changes, improvisation and reorganization.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: São Paulo, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "AP 1211 / Alan Chu" 12 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/398972/ap-1211-alan-chu/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.