the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Koichiro Horiuchi
  6. 2011
  7. House in Iwase / Koichiro Horiuchi

House in Iwase / Koichiro Horiuchi

  • 01:00 - 8 July, 2013
House in Iwase / Koichiro Horiuchi
House in Iwase / Koichiro Horiuchi, © Jin Hosoya
© Jin Hosoya

© Jin Hosoya © Jin Hosoya © Jin Hosoya © Jin Hosoya + 46

© Jin Hosoya
© Jin Hosoya

Text description provided by the architects. The site is located in the residential area 10 min walk from Matsudo Station. There are houses in the east and west side of site boundary, however, there are open spaces in the north and south side. This house connects these north and south open spaces rather than making wall to block those spaces.

© Jin Hosoya
© Jin Hosoya

The design is created by the aspects surrounding the site such as scenery, wind and light that neighborhood used to see and feel. There are three boxes creating one inhabitant space in this house. Each size and shape of box is decided by sequence of scenery from movement of inhabitants and neighborhood, natural lightning and natural ventilation.

© Jin Hosoya
© Jin Hosoya

One buildable box from this site is distorted and transformed by these factors. The inside of transformed box is one space. The family always can feel and communicate each other easily.

© Jin Hosoya
© Jin Hosoya

West side box is bed room and kid’s room. People in outside and inside can see same scenery. Natural ventilation passes through from south to north not to be filled with hot air. Center box is a living and dining room connecting north and south open space through the entrance.

© Jin Hosoya
© Jin Hosoya

East side box can be said that is a volume coming out by architectural code which is the height restriction from north side of boundary. This box also has strong natural ventilation system through the chimney effect.

Section
Section

View the complete gallery

About this office
Koichiro Horiuchi
Office
Cite: "House in Iwase / Koichiro Horiuchi" 08 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/396710/house-in-inokuchi-koichiro-horiuchi/> ISSN 0719-8884