Kindergarten Aying / Allmann Sattler Wappner Architekten

Kindergarten Aying / Allmann Sattler Wappner Architekten

Courtesy of Allmann Sattler WappnerCourtesy of Allmann Sattler WappnerCourtesy of Allmann Sattler WappnerCourtesy of Allmann Sattler Wappner+ 11

  • Architects: Allmann Sattler Wappner Architekten
  • Area Area of this architecture project Area:  1285
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008
Courtesy of Allmann Sattler Wappner
Courtesy of Allmann Sattler Wappner

Text description provided by the architects. The kindergarten is embedded in the rural landscape with country longhouses and dominant saddle roofs. The awareness and appreciation of regional and traditional architectural qualities form the basis for this design concept. The rooms for the four kindergarten groups together with their associated functional rooms are located on the upper floor with the pitched roof as a special feature. The gallery offers the children additional play area. The administrative rooms as well as the multi-purpose room are arranged around the central entrance area on the ground floor. A circular path surrounds the building and connects all individual outside play areas.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Römerstraße 2, 85653 Aying, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kindergarten Aying / Allmann Sattler Wappner Architekten" 29 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/378108/kindergarten-aying-allmann-sattler-wappner-architekten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.