the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. Japan
  5. Uchida Architect Design Office
  6. 2010
  7. Brownie / Uchida Architect Design Office

Brownie / Uchida Architect Design Office

  • 01:00 - 17 April, 2013
Brownie / Uchida Architect Design Office
Brownie / Uchida Architect Design Office, © Hiroyuki Kawano
© Hiroyuki Kawano

© Hiroyuki Kawano © Hiroyuki Kawano © Hiroyuki Kawano © Hiroyuki Kawano + 14

  • Client

    Shinichi Miyamoto
  • Construction Engineer

    Hashimoto Kensetsu
  • Total Floor Area

    131 m2
  • Site Area

    1654 m2
  • More Specs Less Specs
© Hiroyuki Kawano
© Hiroyuki Kawano

Text description provided by the architects. BROWNIE is a bakery shop and a house, located inside Aso Kuju National park where it is blessed with its rich nature. From the start of the design process, corresponding to the client’s bold belief on bread making using natural, organic, and non-addictive materials, “nature” was strongly intended in the design of this building.

© Hiroyuki Kawano
© Hiroyuki Kawano

Japanese cedar finished with natural protection paint is used for both interior and exterior of the building, and also plaster finish for white walls, wooden sashes are used throughout the building. Other than the natural scenery seen from the windows, the building is filled with “natural” building materials.

© Hiroyuki Kawano
© Hiroyuki Kawano

Entrance space is in between the two buildings, the shop and the house. The eating space inside the shop is shifted 45 degrees from the main building axis which is the result of conducting design manipulations to only let the “natural” scenery be seen on the south side when standing between the two buildings. Also, it could be said that the folded gable ceiling came out “naturally” from the zigzag plane folding design, which gives a big accent in the shop interior.

Plan
Plan

View the complete gallery

About this office
Uchida Architect Design Office
Office
Cite: "Brownie / Uchida Architect Design Office" 17 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/359955/brownie-uchida-architect-design-office/> ISSN 0719-8884