Myrkdalen Hotel / JVA

Myrkdalen Hotel / JVA
© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale
Myrkdalen, Norway
  • Architects: JVA
  • Area Area of this architecture project Area:  7600 Area:  7600
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012 Year:  2012
  • Photographs photographs:  Nils Petter DalePhotographs:  Nils Petter Dale

© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale+ 18

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

Text description provided by the architects. In 2008 JVA won the competition for the new master plan of Myrkdalen ski resort near Voss. Myrkdalen Hotel is the first project from the master plan that is realized. The volume and location of the building is understood as a part of a greater scheme. It embraces the ski slope and at the same time it takes part of creating a public square in the new alpine village.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

The shape of the building is inspired by the traditional alpine chalets in southern Europe and American mountain lodges, while the roof and plan is sculptured to adapt to the scale of the existing buildings on site and the surrounding landscape. The hotel is cladded in wide laminated horizontal wood planks and which makes the large building appear smaller.

1st Plan Floor
1st Plan Floor

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Myrkdalen, Norway

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Myrkdalen Hotel / JVA" 15 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/359723/myrkdalen-hotel-jva> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.