the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Cultural Architecture
  4. South Korea
  5. UTAA
  6. 2012
  7. Pinocchio / UTAA

Pinocchio / UTAA

  • 01:00 - 19 March, 2013
Pinocchio / UTAA
Pinocchio / UTAA, © Jin Hyo-suk
© Jin Hyo-suk

© Jin Hyo-suk © Jin Hyo-suk © Jin Hyo-suk © Jin Hyo-suk + 30

© Jin Hyo-suk
© Jin Hyo-suk

Text description provided by the architects. Pinocchio, a space for artistic experience nestling in the secluded rural landscape near Unak Mountain in Pocheon, was a deserted space for more than 2 years. The owner wanted the bleak empty space to be remodeled as a space for artistic experience for children, while specific programs required exhibition, experience, book cafe, performance, education etc.

© Jin Hyo-suk
© Jin Hyo-suk

The floor height of the existing building was considerable and the second floor was gable-roofed. Imagining Pinocchio in the stomach of a whale, I proposed a space with 'a house in house' and for this I divided up large spaces vertically in the concept of attics and adjusted them to fit the scale of children. I tried to create a space that stimulates the imagination and susceptibility of children, meeting the purpose of space that the owner asked for. Instead of inducing interest by decorative and visual elements, I induced the children themselves to communicate with the interior and exterior of the building, roaming around various spaces of the building.

© Jin Hyo-suk
© Jin Hyo-suk

Besides, adults as well as children were made to adjust them to their scale and blend in with the green surroundings naturally that change in line with time. In particular, the space of book cafe plays a central role in the whole space, where scenic changes by fluid flow of sight-line and changing external light are simultaneously staged by expanding borders by way of intruding the small house-shaped space outside through boring into the existing wall on the first floor of the main building.

2F Plan +Elevation
2F Plan +Elevation

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
UTAA
Office
Cite: "Pinocchio / UTAA" 19 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/346299/pinocchio-utaa/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.