Zoom image | View original size
Pinocchio, a space for artistic experience nestling in the secluded rural landscape near Unak Mountain in Pocheon, was a deserted space for more than 2 years. The owner wanted the bleak empty space to be remodeled as a space for artistic experience for children, while specific programs required exhibition, experience, book cafe, performance, education etc. The floor height of the existing building was considerable and the second floor was gable-roofed. Imagining Pinocchio in the stomach of a whale, I proposed a space with 'a house in house' and for this I divided up large spaces vertically in the concept of attics and adjusted them to fit the scale of children. I tried to create a space that stimulates the imagination and susceptibility of children, meeting the purpose of space that the owner asked for. Instead of inducing interest by decorative and visual elements, I induced the children themselves to communicate with the interior and exterior of the building, roaming around various spaces of the building. View more View full description
Share Share