Råholt School / Kristin Jarmund Architects

Råholt School / Kristin Jarmund Architects

Råholt School / Kristin Jarmund Architects - Image 2 of 11Råholt School / Kristin Jarmund Architects - Facade, ConcreteRåholt School / Kristin Jarmund Architects - Image 4 of 11Råholt School / Kristin Jarmund Architects - ChairRåholt School / Kristin Jarmund Architects - More Images+ 6

Text description provided by the architects. Råholt school is set in a rural, agricultural landscape. The one-story glass pavilion is a 75 by 75 meters square. It is raised on a half-meter high platform and appears to hover above the surrounding fields. The entrance leads into an open-air atrium at the centre of the building. Four additional courtyards are cut into the structure. These inverse spaces allow for daylight to penetrate deep into the building.

Råholt School / Kristin Jarmund Architects - Windows

Inside, the functions are given the design of a “village”. No corridors, but main streets, narrow paths, open squares, light wells and gardens. The central positioned auditoriums are designed as identifying objects that penetrate the roof as visual signals to the outside world.

Råholt School / Kristin Jarmund Architects - Stairs, Facade

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Eidsvoll, Norway

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Råholt School / Kristin Jarmund Architects" 26 Aug 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/32879/raholt-school-kristin-jarmund-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.