the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Embassy
  4. China
  5. EXH Design
  6. 2009
  7. Visa section of Swiss Embassy in Beijing / EXH Design

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Visa section of Swiss Embassy in Beijing / EXH Design

  • 00:00 - 25 August, 2009
Visa section of Swiss Embassy in Beijing / EXH Design
Visa section of Swiss Embassy in Beijing / EXH Design, ©  SHU He
© SHU He

©  SHU He ©  SHU He ©  SHU He ©  SHU He + 15

  • Architects

  • Location

    Beijing, China
  • Architect

    EXH Design - (Erich Diserens, Xi Zhang, Peter Becker, Kenan Liu)
  • Constructor

    Beijing Shouhua Construction Group
  • Extension area

    213 sqm
  • Existing area

    104 sqm
  • Area

    213.0 m2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

  • Category

Text description provided by the architects. The existing visa pavilion built in 1999 is a solid building in concrete and brick. It cannot meet the increasing request of visas any more. We were approached to enlarge the working areas and provide a fresh representation of Switzerland in China.

©  SHU He
© SHU He

The concept is to ‘see the history through the decade’. We keep the old brick building, which witnessed the accelerated pace of change in China; and extended it with a lightweight glass facade, through which the inside bricks still can be seen. Two kinds of architecture are overlapped in across time.

©  SHU He
© SHU He

The facade is an abstract collection of Chinese characters with Swiss simplicity, which hides the steel structure. Bamboo is used as exterior and interior material to indicate the context - China.

©  SHU He
© SHU He

Both, Chinese and Swiss visitors, will sense a familiar impression.

The existing building contents as today the waiting area for visitors, the counters and the offices of the Visa section. The extension contents additional offices, a small meeting room, a server room and toilets. An air lock and a canopy will be added to the visitors’ entrance.

©  SHU He
© SHU He

The roof of the extension will be planted (extensive lawn system). for energy saving reasons floor and roof will be well insulated. Low-e glazing will be used in facade. A floor heating, ceiling cooling sys¬tem with ventilation for fresh air meet a high quality of comfort.

©  SHU He
© SHU He

The existing pavilion and his extension will be fully supplied by the existing technical installations in the basement of the chancellery.

©  SHU He
© SHU He

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Visa section of Swiss Embassy in Beijing / EXH Design" 25 Aug 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/32292/visa-section-of-swiss-embassy-in-beijing-exh-design/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.