the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Other Public Administration Buildings
  4. Norway
  5. NSW AS
  6. 2009
  7. Skatt Øst / NSW AS

Skatt Øst / NSW AS

  • 00:00 - 26 December, 2012
Skatt Øst / NSW AS
Skatt Øst / NSW AS, © Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen

© Einar Aslaksen © Einar Aslaksen © Espen Grønli Courtesy of NSW + 9

  • Architects

  • Location

    Oslo, Norway
  • Design Team

    Tore Schjetlein, Gudmund Stenseth, Morten Hosen, Mirjana Grahovac, Luis Santos, Tormod Slevikmoen, Tomas Løvset, Geir Klefstad
  • Area

    25000.0 m2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

Courtesy of NSW
Courtesy of NSW

Text description provided by the architects. Overlooking the fjord the Oslo´s tax authority´s center is located in between Schweigaards street and the railway tracks. The scheme comprises three connected buildings linked by bridges creating a quarter with visual openness. Shops, a center for the public and a auditorium are grouped at ground level, with parking below. The 7 storeys above the ground level, house the tax administration offices.

© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen

The envelope is mainly of perforated aluminum panels to create elevations that vary in appearance and sparkle according to prevailing light conditions and changing viewpoint.

© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen

The fully glazed elevation towards the fjord and the large windows maximize natural light to the work environment and opens the spaces to the surrounding views. The building provides a flexible layout enabling both landscape and cell offices.

© Espen Grønli
© Espen Grønli

Awarded with the City Prize 2009 and nominated to Oslo City´s Prize for Architecture 2010.

Plan
Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Skatt Øst / NSW AS" 26 Dec 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/310226/skatt-ost-nsw-as/> ISSN 0719-8884
© Einar Aslaksen

税收中心 / NSW AS