Zoom image | View original size
Overlooking the fjord the Oslo´s tax authority´s center is located in between Schweigaards street and the railway tracks. The scheme comprises three connected buildings linked by bridges creating a quarter with visual openness. Shops, a center for the public and a auditorium are grouped at ground level, with parking below. The 7 storeys above the ground level, house the tax administration offices. The envelope is mainly of perforated aluminum panels to create elevations that vary in appearance and sparkle according to prevailing light conditions and changing viewpoint. The fully glazed elevation towards the fjord and the large windows maximize natural light to the work environment and opens the spaces to the surrounding views. The building provides a flexible layout enabling both landscape and cell offices. View more View full description
Share Share