Broadway Penthouse / Joel Sanders

Broadway Penthouse / Joel Sanders

© Peter Aaron (OTTO)© Peter Aaron (OTTO)© Peter Aaron (OTTO)© Peter Aaron (OTTO)+ 8

New York, United States

Text description provided by the architects. Rethinking the notion of an urban garden, this project introduces a dynamic ground plane, composed of a planted carpet surmounted by wood flooring, that vertically links a penthouse loft with a roof terrace that affords panoramic views of downtown Manhattan. This eco-friendly palette of synthetic (carpet, Richlite, recycled glass) and natural (recycled walnut, IPÊ decking, plants) materials crosses the border of the roof, eliding and at the same time confounding traditional distinctions between inside and outside, natural and artificial.

© Peter Aaron (OTTO)
© Peter Aaron (OTTO)

As it travels from loft interior to roof, this layered ground plane responds to a variety of domestic programs; in the living lounge, embedded upholstery evokes a textile garden, while on the roof terrace, a bed of sedum defines a walkable outdoor carpet. Likewise, the recycled walnut floor folds vertically to create a staircase that leads to a matching IPÊ roof deck.

Section
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Broadway Penthouse / Joel Sanders" 14 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/262571/broadway-penthouse-joel-sanders> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Peter Aaron (OTTO)

百老汇屋顶公寓 / Joel Sanders

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.