the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Italy
  5. BoA Studio Architetti
  6. Private House / BoA Studio Architetti

Private House / BoA Studio Architetti

  • 00:00 - 23 May, 2012
Private House / BoA Studio Architetti
Private House / BoA Studio Architetti, © Marco Zanta
© Marco Zanta

© Marco Zanta © Marco Zanta © Marco Zanta © Marco Zanta + 34

  • Architects

    BoA Studio Architetti - Martina Cafaro, Carlo Zavan
  • Location

    Treviso, Province of Treviso, Italy
  • Concept

    1st Phase mzc+ (Mario Marchetti, Fabio Zampiero, Giuseppe Cangialosi) 2nd Phase: Amaca Architetti Associati (Carlo Zavan, Monica Bosio, Martina Cafaro, Marco Ferrari)
  • Project Team

    Carlo Zavan, Martina Cafaro, Serena Guadagnini, Elena Cecchetto
  • Executive Design and Supervision

    Amaca architetti Associati , BoA Studio Architetti: Martina Cafaro e Carlo Zavan/Remo Maitan-Incontri s.r.l.
  • Photographs

Text description provided by the architects. The building is located a few meters from Treviso XVI century walls, within a small industrial area now disused, where Sile river leaves the historical city together with the old water way called Restera. The loft is placed at the last storey of the tower, part of a former button firm of the 20-30ies, one of the first cast-concrete structures in Treviso, connected to main part of the building through an iron and glass walkway.

© Marco Zanta
© Marco Zanta

Once demolished the old wall partitions, concrete structures emerge in their strength with 45° shaped beams, six rooflights, the five-meter open space marked by two big pilars and a unique 270° view over the city and the river. The design proposal splits in two the old industrial space.

© Marco Zanta
© Marco Zanta

The sleeping area mezzanine builds up a volume totally autonomous compared to structural grid in order to retain its own readability, a building within the building, the internal elevation being marked by openings and facings.

© Marco Zanta
© Marco Zanta

Linear and helical stairways going up to the decking roof emphatize the two columns verticality. A full-height greenhouse articulates the wide open space into living and dining area. Two new openings within thin floor slab also emphatize roof transparency effect, where the glazed volume is, at a time, vegetal wall and natural vent system.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Private House / BoA Studio Architetti" 23 May 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/236522/rossi-house-boa-studio-architetti/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.