the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Adaptive Reuse
  4. United States
  5. Lorcan O’Herlihy Architects
  6. 2008
  7. Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects

  • 00:00 - 14 May, 2009
Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects
Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects

Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects + 8

  • Architects

    LOHA Architects
  • Location

    Burbank, CA, USA
  • Principal In Charge

    Lorcan O’Herlihy
  • Project Team

    Pierre de Angelis (PM), Mark Mendez
  • Client

    Authentic Entertainment, Inc.
  • Area

    1393.0 m2
  • Project Year

    2008

Text description provided by the architects. The brief for this Tenant Improvement called for an innovative approach to renovating an existing warehouse space with limited opportunities for natural light along the perimeter walls and within a very limited budget.

LOHA uncovered and re-used existing roof openings that had been closed off as well as introduced new oversized light wells to maximize natural daylight. A series of open work areas/lounges occupy the area underneath the light wells, creating visual points of interest and responding to the client's request for areas to accommodate more casual congregation, discussions and a place for repose.

In keeping with the tight parameters of the budget, the lounges are defined by the inventive configuration of offset reclaimed wood 2x8 studs, painted in vibrant colors, encircling a series of platforms, cocoons and cubbyholes set within a grid of interior tree wells. The repetitive nature and simple detailing of this system kept the budget on track, while the unique application of the feature allowed for dynamic spaces to be created.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Authentic Studios / Lorcan O’Herlihy Architects" 14 May 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/22165/authentic-studios-lorcan-o%25e2%2580%2599herlihy-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments