the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Healthcare Center
  4. Slovenia
  5. dans arhitekti
  6. 2006
  7. Children's department and Work therapy / dans arhitekti

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Children's department and Work therapy / dans arhitekti

  • 00:00 - 31 March, 2009
Children's department and Work therapy / dans arhitekti
Children's department and Work therapy / dans arhitekti

Children's department and Work therapy / dans arhitekti Children's department and Work therapy / dans arhitekti Children's department and Work therapy / dans arhitekti Children's department and Work therapy / dans arhitekti + 14

  • Architects

  • Location

    Ljubljana, Slovenia
  • Project Team

    Miha Desman, Katarina Pirkmajer Desman, Rok Bogataj, Eva Fiser Berlot, Vlatka Ljubanovic
  • Collaborators

    Vesna Drnovsek, Luka Mladenovic, Nina Savnik, Veronika Ule
  • Building Physics

    Peter Zargi
  • Electrical Engineer

    Sebastjan Zelko
  • Mechanical Engineer

    Franc Peperko
  • Quantity Engineer

    Irena Bele
  • Graphics

    Natasa Skusek
  • Project Year

    2006

Text description provided by the architects. The Institute complex was designed between 1954 and 1962 by architect Danilo Kocjan, who envisioned low and elongated buildings, characteristic of Scandinavia, in a planted environment. The new building with the children's unit on the ground floor and the vocational rehabilitation unit on the first floor keeps in with the pavilion-like design. It is linked with the existing complex by means of the interjacent middle part housing the lifts.

The building itself has a rectangular floor plan with an internal atrium. The corridors and halls are well-lit and interesting. Along the sides of the atrium and the corridors, there are living spaces that open outwards into the exterior space with their wooden terraces. The large windows of the rooms and other spaces overlook the old park with the large trees, which have been retained despite the park's having been reduced in area.

The building fits organically into the planted environment. The basic facade, made of fibre cement panels with a smooth finish, is white with large horizontal window apertures and a rhythm of vertical yellow accents made of corrugated panels.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Children's department and Work therapy / dans arhitekti" 31 Mar 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/17609/childrens-department-and-work-therapy-dans-arhitekti/> ISSN 0719-8884

儿童馆和工作治疗研究所 / dans arhitekti

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.