AD Classics: Almere House / Benthem Crouwel Architects

AD Classics: Almere House / Benthem Crouwel Architects

AD Classics: Almere House / Benthem Crouwel ArchitectsAD Classics: Almere House / Benthem Crouwel ArchitectsAD Classics: Almere House / Benthem Crouwel ArchitectsAD Classics: Almere House / Benthem Crouwel Architects+ 12

Text description provided by the architects. The house was designed for an unusual homes competition held by De Fantasie in Almere. The brief was to design a house without taking into account current building regulations.

Plans
Plans

All prize-winners were awarded a plot of land on loan for five years. This meant that the house and its foundations had to be easy to dismantle.

In the compact house, the living room is bounded on three sides by glass sheets to gather the surrounding landscape into the house. Sandwich panel walls enclose the private zone comprising the two bedrooms, kitchen and bathroom. 

The extraordinary construction of the house combats wind pressure in three ways. 

The space-frame floor structure is attached to a foundation of concrete slabs, stabilizing fins are placed strategically at the seams of the toughened glass sheets and finally two steel tension cables secure the lightweight profiled steel roof borne aloft by the glazing.

Exploded View
Exploded View

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: Megan Jett. "AD Classics: Almere House / Benthem Crouwel Architects" 25 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/147338/ad-classics-almere-house-benthem-crouwel-architekten> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

广告经典:阿尔梅勒楼 / Benthem Crouwel Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.