the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installations & Structures
  4. Norway
  5. Pushak
  6. 2006
  7. Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

  • 00:00 - 23 February, 2009
Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak
Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak

Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak + 9

  • Architects

  • Location

    Lillefjord, Norway
  • Project Year

    2006

Text description provided by the architects. The program for the road stop is benches, toilet, waste bin and a wind shed. It is also the start of a trail to a waterfall in the end of the wally. The path was originally on the parking side, with a run down bridge crossing the river further up. 

The new bridge was our proposal; it works as a sign towards the trail, while at the same time taking care of all the demanded functions. It is leading on to an older trail, crossing the soft, green carpet of vegetation in the midst of the river deltae.

By placing all the program in the bridge, the road stop installation is now a distinct object placed in the landscape. This felt appropriate for the rough and grand nature of the site, rather than small furniture placed around or in the ground.

The bridge is making a turn, leading to the trail. This also makes room for benches on top of it. On the bent side, the steel frame is made 3-dimensional because of the torsion-forces. The steel frame was prefabricated. Minimizing work on site is beneficial in this climate. Inside, where people is going to sit or lean, the bridge is clad with wood that will become gray.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Lillefjord Rest area & footbridge / Pushak" 23 Feb 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/14011/lillefjord-rest-area-footbridge-pushak/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

Lillefjord休息区 & 人行桥 / Pushak