Make Architects Reveal Big Data Institute for University of Oxford

Northern Aerial View. Image Courtesy of Make Architects

Make Architects have just received planning permission to build a world-class institute devoted to research and processing of health-related data on Oxford University’s Old Road Campus. The Big Data Institute (BDI) will be built adjacent to two other Make-designed buildings: The Kennedy Institute of Rheumatology and the NDM Research Building. The BDI will be -based Make Architects‘ fifth building on ’s Old Road Campus.

Wondering what’s inside? Find out more after the break.

North London Hospice / Allford Hall Monaghan Morris

© Timothy Soar

Architects: Allford Hall Monaghan Morris
Location: North Hospice, 71 Chase Side, N14 5BQ, UK
Area: 8000.0 ft2
Year: 2012
Photographs: Timothy Soar

Acoustic Shells / Flanagan Lawrence

Courtesy of

Architects: Flanagan Lawrence
Location: , West Sussex, UK
Year: 2014
Photographs: Courtesy of Flanagan Lawrence

The Workshop / Guy Hollaway Architects

© Charles Hosea

Architects: Guy Hollaway Architects
Location: , UK
Year: 2013
Photographs: Charles Hosea

Dalston Studio / Cassion Castle Architects

© Kilian O’Sullivan

Architects: Cassion Castle Architects
Location: Dalston, E8, UK
Area: 60.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Kilian O’Sullivan

OPSO / K-Studio

© Tom Gildon

Architects: K-Studio
Location: 10 Paddington Street, Marylebone, W1U 5QL, UK
Photographs: Tom Gildon

Pobble House / Guy Hollaway Architects

© Charles Hosea

Architects: Guy Hollaway Architects
Location: Estate Office, , Ashford, Kent TN26 2JW, UK
Year: 2013
Photographs: Charles Hosea

The Yellow Building / Allford Hall Monaghan Morris

© Timothy Soar

Architects: Allford Hall Monaghan Morris
Location: West Cross Route, W11, UK
Area: 161500.0 ft2
Year: 2008
Photographs: Timothy Soar

Barking Central / Allford Hall Monaghan Morris

© Timothy Soar

Architects: Allford Hall Monaghan Morris
Location: , UK
Design Team: Redrow Regeneration Ltd, London Borough of Barking & Dagenham
Project Manager: Gill Associates
Area: 376.0 ft2
Year: 2010
Photographs: Timothy Soar

Concrete House / Studio Gil

© Simon Kennedy

Architects: Studio Gil
Location: , UK
Year: 2014
Photographs: Simon Kennedy

Chichester Festival Theatre / Haworth Tompkins

© Philip Vile

Architects: Haworth Tompkins
Location: Oaklands Park, , West Sussex PO19 6AP, UK
Area: 4600.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Philip Vile

House No.7 / Denizen Works

© David Barbour

Architects: Denizen Works
Location: , Isle of Tiree, Argyll and Bute PA77, UK
Project Architect: Murray Kerr
Design Team: Murray Kerr, David Anderson, David Thomson, Jon Law
Area: 170.0 sqm
Year: 2012
Photographs: David Barbour

Temple of Agape / Morag Myerscough + Luke Morgan

© Gareth Gardner

Architects: Morag Myerscough , Luke Morgan
Location: , UK
Artists: , Luke Morgan
Year: 2014
Photographs: Gareth Gardner, Supergrouplondon

Room 13 / Mitchell Taylor Workshop

© Piers Taylor

Architects: Mitchell Taylor Workshop
Location: , UK
Year: 2008
Photographs: Piers Taylor

The Pangbourne Communications Centre / Mitchell Taylor Workshop

© Peter Cook

Architects: Mitchell Taylor Workshop
Location: Pangbourne College, Pangbourne, Reading, RG8 8LA, UK
Year: 2012
Photographs: Peter Cook

New Beach Huts / Pedder & Scampton

© Simon Kennedy

Architects: Pedder & Scampton
Location: East Beach Park, , UK
Architect In Charge: Helen Pedder & Gillian Scampton
Year: 2013
Photographs: Simon Kennedy, Courtesy of Pedder & Scampton

Imperial War Museum / Foster + Partners

© Nigel Young –

Architects: Foster + Partners
Location: Lambeth Road, , UK
Interiors: Casson Mann
Year: 2014
Photographs: Nigel Young – Foster + Partners

SURE Wins Competition with “Endless City” Skyscraper

© SURE

Recently winning first place in a Skyscapers and SuperSkyscapers Competition, SURE Architecture has put forth a daring new proposition for a London skyscraper design. Their proposal, titled “The Endless City in Height,” does away with the traditional notion of stacking floors on top of each other. Rather, this innovative design incorporates two street-sized ramps that wind their way up the exterior of the tower, creating extensions of the city streetscape that rise and coil vertically into the skyline.